Joc de societate cu placute si zaruri din lemn pentru copii, 1-4 jucatori
Joc de societate simplu si captivant care se poate juca in grupuri de 1-4 jucatori. Scopul jocului variaza in functie de varianta specifica a jocului, dar, in general, implica aruncarea zarurilor si mutarea pieselor pe o tabla sau realizarea unor combinatii specifice. Iata un ghid general despre acest joc:
Obiectivul jocului:
Fiecare jucator isi foloseste zarurile pentru a obtine anumite combinatii de numere, intorcand pe o tabla de joc piese si acumuland puncte, in functie de regulile specifice ale jocului. Scopul final poate fi sa intorci primul toate piese numerotate de la 1 la 10.
Regulile generale ale jocului:
- Pregatirea jocului:
- Asezati tabla de joc pe masa.
- Fiecare jucator isi alege o culoare de piese si zaruri, conform regulilor.
- Cele 8 zaruri sunt asezate in spatiile destinate acestora si pregatite pentru a fi aruncate de fiecare jucator in timpul turului sau.
- Ordinea jocului:
- Jucatorii decid cine incepe (de obicei, cel mai tanar jucator sau se trage la sorti prin aruncarea zarului).
- Jocul se desfasoara in sensul acelor de ceasornic, fiecare jucator avand randul sau.
- Aruncarea zarurilor:
- In fiecare tur, un jucator arunca 2 zaruri.
- In functie de numerele obtinute, jucatorul poate indeplini una dintre urmatoarele actiuni (in functie de tipul jocului):
- Intoarcerea pieselor: Daca jocul include un mecanism de intoarcere a pieselor, jucatorii pot intoarce piesele pe baza rezultatelor zarurilor.
- Combinarea zarurilor: jucatorul arunca zarurile, urmarind sa intoarca mai multe numere, apoi continua sa arunce zarurile si sa intoarca numerele pana ajunge la un punct in care nu mai poate intoarce altele. De exemplu, daca arunca 2 si 3 poate sa intoarca 2 si 3 sau suma lor 5. Jucatorul arunca cu zarurile pana cand nu mai poate intoarce placute, si se trece la urmatorul jucator. Dupa ce fiecare jucator a facut o tura, castiga jucatorul care a intors cele mai multe placute sau jocul continua cu alte ture pana cand un jucator intoarce toate placutele.
Beneficii: Jocul este perfect pentru stimularea gandirii logice, a capacitatii de a lua decizii si a interactiunii sociale. Este o activitate ideala atat pentru joc individual, cat si pentru jocul in echipa, promovand colaborarea si competitia sanatoasa.
Concluzie: Jocul cu zaruri este flexibil si poate avea diverse variante de reguli, dar la baza este un joc care implica norocul si uneori strategia pentru a avansa sau castiga puncte. Adaptabilitatea sa il face ideal pentru toate varstele, fiind usor de invatat si de jucat.
Material: lemn vopsit cu vopsea pe baza de apa
Dimensiune zaruri: 1.5 cm
Dimensiune tabla: 22 x 22 x 1.5 cm
Dimensiune ambalaj: 23 x 23 x 4 cm